You are currently viewing Всичко относно дифузерите за етерични масла на едно място

Всичко относно дифузерите за етерични масла на едно място

Дифузерите с етерични масла са най-ефективните уреди за домашни спа процедури. Те са изключително компактни и се вписват лесно в ежедневието ви. Мислете за дифузерите като за лесен начин на релаксация: те внасят елемент на хармония във вашия дом, превръщайки го истински храм на спокойствието, където можете (понякога буквално) да дишате по-лесно. Тези ароматни освежители за стая не изискват кой знае какви усилия, и вдъхват нов живот на всеки декор. В тази статия ще откриете всичко което трябва да знаете за вашият бъдещ дуфузер с етерични масла.

Какво е дифузер за етерични масла?

Казано по-просто, това е устройство, което разгражда етеричните масла на по-малки молекули, разпръсквайки ги във въздуха за приятен и успокояващ ефект.

В зависимост от маслото, което е поставено в дифузера, той може да изпълнява различни функции – например, лавандулата е предназначена да поддържа съня, докато евкалипта подобрява концентрацията. Тайната на добрия дифузер се крие в равномерното разпръскване на частиците от маслата в правилната пропорция, която е лесна за дишане и не натоварва помещението.

Видове дифузери за етерични масла

В момента на българския пазар има четири основни вида дифузери за етерични масла. Изборът за вашият дифузер трябва да бъде въз основа на интензивността на желания ефект и разбира се, пространството в което ще бъде използвано.

Небулизиращи дифузери

Тези дифузери работят, като използват въздух под налягане, за да разпръснат мъгла от масло. Вакуумът изтегля маслото към повърхността на разпределителната тръба(подобно на дезодорант), което води до изстрелването на аромат във въздуха. Небулизиращите дифузери не изискват вода или топлина, което ги прави по-лесни за поддръжка. Те не съдържат пластмаса и са екологично чист продукт, за сметка на това са една идея шумни и хабят по-бързо етеричните масла .

Ултразвукови (Овлажняващи) дифузери:

Ултразвуковите вибрации разделят молекулите на маслото, за да създадат блажена мъгла. За целта ще трябва да разредите етеричното масло с вода, за да могат електронните честоти на дифузера да заработят правилно. Ултразвуковите дифузери се справят прекрасно и като овлажнители, което ги прави чудесен избор, ако искате да добавите влага към въздуха, особено през студените месеци. Пластмасовите му части обаче изискват редовно почистване, понеже маслата могат да бъдат корозивни за пластмасата.

Изпарителни дифузери

При този тип малък вентилатор помага за превръщането на маслото в мъгла, карайки маслото да се изпарява във въздуха. Поради своя механизъм мъглата се разпространява бързо и се изпарява също толкова бързо. Така че това е добър избор за хора, които искат бързо, леко и ненатрапчиво ароматно усещане.

Топлинни (електрически) дифузери

Вместо вентилатор, както изпарителния, този дифузер използва топлина, най-често електрическа. Затоплено маслото може да промени химичните си свойства, правейки го по-интензивно в зависимост от неговия състав. Поради факта, че няма включен вентилатор, тези дифузери работят напълно безшумно. Срешат се различни видове топлинни дифузори като: дифузери свещи, дифузерни лампи и др.

На пазара се срещат и дифузери с подобрени функции като допълнително осветление и звукови ефекти.

Почти всички устройства са с вграден таймери за по-добро преживяване.

Предимствата на дифузерите

Така че защо тези масла са останали популярни в продължение на хиляди години? Отговорът е сложен, но се свежда до убеждението, че вдишването на определени аромати може да доведе до подобрено психическо и физическо здраве. Въпреки че няма доказателства, че ароматерапията може да излекува нещо, няма съмнение, че тя може да ви помогне да потънете в определено състояние на ума и да ви отведе на съвсем ново място. Ето някои от основните предимства на дифузера за етерично масло, които трябва да имате предвид, преди да инвестирате в първия си ултразвуков дифузер за етерично масло.

Повишава настроението ви – въпреки че има много погрешна информация относно етеричните масла и психичното здраве, една научно доказана полза е, че те могат да ви помогнат да се почувствате щастливи. Всъщност проучване, проведено в държавния университет в Охайо, показа, че лимоновото масло има силата да повдига настроението на участниците в проучването. Така че следващия път, когато се почувствате малко посинели, продължете и разбийте нещо лимонено.

Помага за създаването на релаксираща атмосфера – както етеричните масла могат да ви накарат да се чувствате весели, така и те могат да ви помогнат да потънете в състояние на дълбока релаксация и може би дори да получите по-добър сън. Маслата от лавандула, роза, бергамот, портокал, лайка и тамян отдавна се използват заради техните успокояващи ефекти. Опитайте нашата смес от етерични масла от портокал и бергамот, ако искате да се отпуснете напълно.

Удвоява се като овлажнител – Една от причините, поради които много ароматерапевти предпочитат ултразвукова дифузия (която използва електричество за захранване на фини вибрации, които разбъркват водата и задействат маслата да се разпръснат) е, защото те помагат за внасянето на страхотно миришеща влага във въздуха, което ги прави удивителни за използвайте в сухи, климатизирани помещения или когато се чувствате лошо през зимата.

Това кара стаята да мирише страхотно без пламък – не ни разбирайте погрешно – ние сме обсебени от свещи (това е нещо като наше нещо). Но ние осъзнаваме, че не всеки се чувства комфортно с открит пламък в къщата, особено когато наоколо има домашни любимци и малки. Но всеки обича неща, които миришат добре, така че дифузорите са чудесна алтернатива. Ултразвуковият дифузьор също изпреварва други видове дифузери, тъй като е относително лесен за поддръжка и лесен за почистване.

Запазва качеството на маслото—За разлика от други видове дифузия, съвременните ултразвукови дифузери са уникални с това, че помагат да се запази оригиналната химическа структура на маслата. Други стилове нагряват, а понякога дори изгарят, молекулите на маслото, което може да разруши структурата и да ги направи по-малко ароматни.

Отвежда ви някъде другаде изцяло – когато изгорите тази празнична смес от етерични масла, автоматично ще бъдете транспортирани до къщата на баба ви на Коледа, захарни бисквитки и всичко останало. Разтворете сместа от масла на плажа и се потопете в ярки спомени от детските лета. Ароматите имат невероятната сила да могат да разшумят целия ви каталог от чувства, така че са идеални за всички вас, носталгични и носталгични типове навън.

Как се използва дифузер за етерични масла

Ясно е, че има много страхотни причини да инвестирате във висококачествен дифузер за етерично масло и запас от аромати, повишаващи настроението, но все пак може да се почувствате объркани от това как точно работи дифузерът или как да започнете. Ултразвуков маслен дифузер се включва в стената със стандартен електрически контакт, който задейства керамичен диск вътре, за да вибрира. Тази вибрация разгражда етеричните масла на малки частици, които след това се смесват с вода и се разпръскват във въздуха като ароматна мъгла.

Може да изглежда малко сложно, но не се притеснявайте. Един добър дифузер за етерично масло ще свърши цялата тази работа вместо вас, с много минимални настройки и усилия от ваша страна. Като цяло повечето ултразвукови дифузери за етерично масло работят по същия начин. Ето как да използвате един.

Настройте го – Първо, първо: настройте го! Ще трябва да поставите своя дифузьор някъде в непосредствена близост до стенен контакт. Препоръчваме да го поставите във вашата всекидневна, спалня или навсякъде, където обичате да релаксирате. Поставете дифузера на странична маса или нощно шкафче, за предпочитане върху поднос, най-малко два фута над пода. Това ще помогне да се гарантира, че влагата се разпределя правилно във въздуха.

Напълнете резервоара—Тъй като дифузерът разчита на вода, за да помогне за създаването на приятно миришеща мъгла, ще трябва редовно да го пълните с вода. Нашият дифузер има ясно обозначена линия за пълнене, така че винаги да знаете точно колко вода да използвате. Препоръчваме да избягвате обикновена чешмяна вода, тъй като тя може да причини натрупване на минерали вътре в дифузера, компрометирайки способността му да работи правилно с течение на времето. Най-добре е да използвате филтрирана вода във вашия дифузер.

Добавете маслата – сега забавната част, добавяне на маслата! Първо, отстранете капаците на всичките си масла и им дайте страхотен, силен дъх. Майтапя се! Тази част е напълно незадължителна. Добавете толкова капки масло, колкото желаете. Обикновено ще искате да добавите някъде между три и петнадесет капки за 100-милилитров дифузер в зависимост от силата, но не се страхувайте да експериментирате, докато не стигнете до идеалното количество. Искате ли да смесите две или три масла? Вижте съветите за смесване по-долу!

Регулирайте настройките – страхотното нещо при съвременните дифузери за етерично масло е, че те могат да бъдат пригодени към широк диапазон от предпочитания. Например, нашият ултразвуков ароматен дифузор има два избираеми режима на пръскане: импулсен или постоянен поток. Освен това има LED светлина, която осигурява меко осветление и може да функционира като нощна лампа, ако желаете. Отново, намирането на вашите идеални настройки може да отнеме малко експерименти, но си заслужава, когато попаднете на правилните.

Как да изберем дифузер за етерични масла

Има много фактори, които трябва да имате предвид, преди да купите идеален дифузер за етерично масло

Таймер

Таймер ще ви позволи да зададете скоростта, с която разпръсквате маслото във въздуха. Наличието на таймер е съществена характеристика за дифузор за етерични масла, тъй като ще ви помогне да персонализирате интензивността на маслата във въздуха.

Автоматично изключване

Добрият дифузьор трябва да има функция за автоматично изключване. Това ще ви помогне да спестите електроенергия, дори ако забравите да изключите дифузора. Освен това ще гарантира, че етеричното масло не се губи.

Изберете дифузьор с ниска поддръжка

Разумно е да изберете дифузер за етерично масло, който е лесен за почистване и не изисква често почистване.

Преносим

Дифузер с преносим размер ще ви помогне лесно да преместите дифузера от едно място на друго, което ви позволява да се възползвате от предимствата на ароматерапията у дома, в офиса или където и да отидете.

Функционалност и форма

Винаги избирайте дифузьор, който не само осигурява форма, но и функция. Въпреки че има много дифузори, които изглеждат готини и стилни, те може да предлагат и по-малка функционалност. Дифузор с по-високо качество може да не е най-добрият за разглеждане, но може да бъде по-ефективен. Изберете добър баланс.

Избягвайте топлината

Ако искате да използвате пълния потенциал на етеричните масла, трябва да избягвате разпространението на етерични масла с помощта на топлина. Използването на топлина може да наруши химическия състав на етеричните масла, като по този начин компрометира тяхната ефективност.

Размер на дифузера според размерите на помещението

Изберете своя дифузер в зависимост от размера на помещението. Някои дифузори могат да покрият повече площ от други, така че дифузер, подходящ за малка офисна кабина, няма да е подходящ за домашна употреба.

Как да почистим нашият дифузер

Както беше отбелязано по-горе, различните видове маслени дифузори изискват режими на почистване. Не е нужно да почиствате дифузьора след всяка употреба. „Харесва ми начина, по който малко остатъци от предишното масло се смесват с днешния аромат“, казва Бенджамин, но ежедневното бързо почистване не може да навреди.

Ако сте толкова склонни, използвайте времето, в което почиствате дифузера си, за да нулирате ежедневните си намерения. Просто се уверете, че всичко е изключено, преди да започнете. Внимателно излейте водата и избършете резервоара с влажна кърпа и естествен сапун, тъй като искате да избегнете агресивни почистващи препарати. Ако вашият дифузьор има мистър, можете да го плъзнете с напоен с алкохол Q-Tip. Можете също така да пуснете дифузера си с вода и няколко капки оцет за случайно дълбоко почистване, ако това е вашето удоволствие. Уверете се, че сте изплакнали и подсушили цялото оборудване, когато сте готови.

Финални думи

Надяваме се, че сте се насладили на прочетеното и сте се спрели на нещо по пътя.

Както обикновено, не се колебайте да се абонирате за нашия бюлетин, ако искате да получавате актуализации в реално време за нови публикации, отстъпки при пазаруване и специални предложения.

Каквито и въпроси да ви изплуват в съзнанието като например:

  • Продукт който сме пропуснали.
  • Искате да добавите лични мисли и наблюдения към тази статия.
  • Имате градивна критика към съдържанието,
  • Или просто искате да кажете здравей.

Чувствайте се свободни да го направите в секцията за коментари по-долу. Ще се радвам да го прочетем лично от вас.

Ако желаете да прочете още полезни статии, може да го направите от тук

Leave a Reply